Hopp til innhold
Proshop: 33 39 19 07   |    Kontor: 33 39 15 10   |   Logg inn Golfbox   |   Klikk her for priser.

Også på Tjøme må vi innse at årets golfsesong for de aller fleste av oss er slutt og at det er på tide med en liten oppsummering.
Starten på årets sesong ble ikke helt som vi hadde håpet og denne gangen var det verken været eller en tøff vinter som skapte problemer. I begynnelsen av mars fikk styret den triste meldingen om at vår daglige leder Ingmar ble langtidssykemeldt. Ingmar er fremdeles sykemeldt, vi holder god kontakt med han, og vi ønsker Ingmar det beste og håper at han kommer seg på fote igjen. Inntil videre fungerer Ove på kontoret som stedfortreder for Ingmar.
Omtrent samtidig fikk vi beskjed fra vår pro Geir at han ikke kunne fortsette som pro hos oss på grunn av samlivsbrudd. Som om ikke det var nok fikk vi 2 dager før åpning av cafeen beskjed om at ny driver trakk seg. I tillegg manglet Trond en en som kunne ta over etter Tarjers triste bortgang.
At Emil som vi hadde håpet kunne fortsett det fine arbeidet han hadde begynt på som leger i TGK bestemte seg for å flytte til Sandefjord gjorde at starten på 2019 mildt sagt ble ganske krevende. Men med litt flaks, flinke frivillige og mye arbeid begynte brikkene å falle på plass slik at vi til sesongåpning kunne presentere både en bane og et mannskap som vi nå skjønner både medlemmer og gjester har vært veldig fornøyd med.
Ove kom inn som stedfortreder for Ingmar og til tross for at han etter å ha sittet i styret i Rød Golf AS og vært daglig leder i golfklubb tidligere så er det bare å ta av seg hatten for den jobben han har gjort. Tusen takk Ove. Nina tok cafeen på strak arm og fikk ikke mye innkjøring før de første sultne golferne banket på døren. Tusen takk Nina.
Thomas hadde lenge hatt en drøm om å få jobbe med banen vår sammen med Trond. Når anledningen nå kom så kunne vi ikke fått en bedre mann til å «fylle» Tarjers sko. Tusen takk Thomas.

Vår pro Geir fikk fort mange venner i klubben vår og vi visste det ikke ville bli lett å finne hans etterfølger. I tillegg vokser ikke flinke og hyggelige proer på trær i Norge. Martin var ute etter ny jobb og kunne tenke seg å jobbe hos oss på Tjøme og kort tid etter hadde vi en flink, idérik og energisk ny pro med på laget. Martin tilbyr nå innetrening både på Vear og på Fornebu innendørs-senter, mer informasjon om dette kommer i eget nyhetsbrev, Tusen takk Martin.
Gode tilbakemeldinger fra medlemmene og alle som har brukt Martin for å bli bedre golfere gjør at vi jobber for at han også blir vår headpro i 2020. Det jobbes med ny avtale der Martin også vil bli ansvarlig for å fylle proshop med spennende og nyttige golfprodukter. Vi tar sikte på å fortsette med de populære klubbtreningene også til neste år.

Alle unntatt formann var nå på plass. Da tro vår tidligere formann John til og tok jobben frem til nytt valg på ekstraordinært årsmøte. Tusen takk John.

Kort oppsummert kan vi si at litt flaks, stor innsats fra et knippe mennesker som er veldig glade i TGK og banen vår, alle våre hyggelige medlemmene og gjester så kan vi se tilbake på en flott golfsesong. Tilbakemeldingene fra både medlemmer og gjeste skryter av våre greener, fairways og vakre bane. Tusen takk Trond og gjengen.

Juniorgolfere:
Hege har etter mange flotte år besluttet å gi seg som juniorleder. Som mange vet fikk hun tildelt aktivitetsprisen for jobben hun har gjort med våre juniorer av Færder kommune – vel fortjent! Heldigvis vil Petter overta stafettpinnen og vi vil ha en stor og aktiv junior gruppe også til neste år.

Turneringer:
I fjor ble det dessverre ikke avviklet grillfest og hummergolf, noe vi vil ta opp igjen kommende sesong. Det var allikevel stor aktivitet blant damene, takk til deg Gina, og også på tirsdagsgolfen, med Nina og Bjørn i spissen, veldig populære turneringer begge to. Erol har i mange år tatt tak i turneringene for oss, han vil ha en pause nå, men stor takk for innsatsen din, du har gjort en kjempejobb i mange sammenhenger!

Nytt handicap system:
Golfen har i mange år hatt globale golfregler, utstyrsregler og regler for amatørstatus, men hele seks ulike handicapsystemer. Fra 2020 forenes disse til ett globalt handicapsystem og planlagt oppstart i Norge er 1. mars 2020.
Vi vil komme med mer informasjon nærmere sesongstart, men her er viktigste endringene:
All regulering av handicap skjer på bakgrunn av antall slag man har brukt. Ikke etter hvor mange stablefordpoeng man fikk på runden.
Ditt handicap skal være gjennomsnittet av de 8 beste av de 20 siste spilte runder. De færreste spiller 20 runder i året så de eldste av de 20 rundene kan gå flere år tilbake i tid.
Alle runder over 9 hull eller flere teller. Turneringsrunder eller «friendly games» spiller ingen rolle. Du skal ikke lenger si fra før spill om det er handicaptellende runde – alle runder teller.
Resultatlister fra turneringer kan fortsatt settes opp etter stablefordpoeng, men du blir ikke handicapregulert etter poeng – scoren gjøres opp etter slag.
Offisiell handicap starter på 54,0.

Kontingent for neste år:
Styret har besluttet å øke kontingenten med kr 500,- i alle kategorier unntatt for juniorer. Denne økningen er nødvendig for å holde god kvalitet i alle ledd i Tjøme golfklubb og Rød golf AS. Vi har allikevel en lav kontingentsats sammenlignet med andre klubber i Vestfold. Det arbeides nå med å tilrettelegge for å dele kontingenten i to, om noen ønsker dette. Gi oss beskjed!

Utmelding av klubben må skje skriftlig på mail før 31.12, om du tenker å melde deg ut, send en e-post til

Styret i Tjøme golfklubb og Rød Golf AS og administrasjonen ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul og godt nytt år!

Om Ove Salvesen

Ove er daglig leder, og har et hjerte som virkelig banker for golfen. Når han ikke er engasjert i klubben vår bruker han tiden på å flytte ivrige golfere til sydligere strøk, gjennom Golf Travels.

3 kommentarer

 1. Agne Strøm på 5. desember 2019 kl 19:06

  Hyggelig lesning.
  Godt å lese om klubber som tar grep når grep må gjøres

 2. Anne Marie Wold på 7. desember 2019 kl 11:17

  I 2019 ble det gjennomført fire Veien Til Golf kurs på Tjøme. 48 personer fullførte opplæringen. Takk til alle som stilte opp som faddere. Spesiell takk til Dag Indseth som sporty tok en helg som kursarrangør i juni slik vi fikk to kurs denne måneden!

 3. Jody Kristiansen på 24. desember 2019 kl 14:51

  Dere gjør en fantastisk jobb med de som er på veien til Golf kurs. Tusen takk Anne Marie og Dag. 🙂

Legg igjen en kommentar

Scroll til toppen